SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

Marktconsultatie | Advies bij aanbestedingen in het onderwijs

Marktconsultatie | Advies bij aanbestedingen in het onderwijs

Slim aanbesteden in het onderwijs

Een illustratie voor de opstelling van een marktconsultatie. Dit gaat om aanbestedingen in het onderwijs voor digiborden.

Uitgebreide ondersteuning en advies voor marktconsultatie

Digiborden zijn niet meer weg te denken in het onderwijs. Het succesvol indienen van Europese aanbestedingen voor digiborden (touchscreens) in het onderwijs vraagt om een zorgvuldige aanpak en de nodige expertise. Om ervoor te zorgen dat een aanbesteding soepel verloopt en voldoet aan alle eisen, bieden we uitgebreide ondersteuning en advies. Maar waar begin je? En hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt?

Belangrijke overwegingen voor marktconsultatie

Een aantal punten om op te letten

Begrijp de behoeften en doelen
Voordat u begint met het opstellen van een aanbesteding, is het van belang om de specifieke behoeften en doelen van de onderwijsinstelling te begrijpen. Dit betekent het identificeren van de doelgroep (leerlingen, docenten), de gewenste functionaliteiten van de digiborden en de mate van integratie met bestaande technologie. Een gedegen marktconsultatie helpt bij het uitvoeren van een behoefteanalyse, waardoor u een duidelijk beeld krijgt van wat er precies nodig is. Goede informatie-uitwisseling tussen alle betrokkenen is hierbij belangrijk om ervoor te zorgen dat alle eisen en wensen duidelijk in kaart worden gebracht.
Een succesvolle marktconsultatie (aanbesteding) vereist input van diverse belanghebbenden, zoals IT-specialisten, docenten en zelfs leerlingen. Door hun perspectieven mee te nemen in het aanbestedingsproces, kan de onderwijsinstelling ervoor zorgen dat de gekozen oplossing breed gedragen wordt en praktisch inzetbaar is. Dit proces helpt bij het identificeren van mogelijke oplossingen voor een probleem, waardoor de uiteindelijke keuze beter aansluit bij de specifieke behoeften en uitdagingen van de school.

Een specificatie van de technische vereisten is belangrijk om ervoor te zorgen dat de aangeboden digiborden voldoen aan de verwachtingen. Denk hierbij aan schermgrootte, softwarecompatibiliteit, aansluitmogelijkheden en bijvoorbeeld de mogelijkheden voor draadloze connectiviteit.

Vermeld ook eventuele vereisten voor duurzaamheid, milieu en energieverbruik aangezien digiborden intensief worden gebruikt in een schoolomgeving.

Naast technische specificaties moet ook de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de digiborden worden geëvalueerd. Vraag om demonstraties of proefperiodes om te zien hoe de borden in de praktijk functioneren. Doe dit ruim voor het uitschrijven van een nieuwe aanbesteding zodat er voldoende gelegenheid is om eisen op te stellen. Betrek docenten bij dit proces, aangezien zij degenen zijn die dagelijks met de apparatuur zullen werken. Hun feedback is van onschatbare waarde om ervoor te zorgen dat de gekozen oplossing echt geschikt is voor de onderwijsomgeving.

Stappenplan van hoe een aanbesteding (marktconsultatie) er in het onderwijs aan toe gaat.

En wat nog meer?

Foto van het SMART Board 6000S. Digibord met interactieve functies, geschikt voor marktconsultatie en aanbesteding.

Innovatie en toekomstbestendigheid

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar innovatie en toekomstbestendigheid bij de marktconsultatie. Technologie ontwikkelt zich snel, en wat vandaag modern is, kan morgen verouderd zijn. Kies voor een merk dat vooruit denkt en producten aanbiedt die gemakkelijk kunnen worden geüpgraded of uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat de onderwijsinstelling niet alleen nu, maar ook in de toekomst profiteert van de beste beschikbare technologie.
Digibord in klaslokaal met interactieve functies, geschikt voor aanbestedingen en marktconsultatie. Een docent staat voor het bord en geïnteresseerden luisteren aandachtig naar de docent en kijken naar het digibord.

Ondersteuning en training

Het toepassen van nieuwe technologieën vereist vaak een leercurve. Zorg ervoor dat de aanbesteding ook ondersteuning en training voor het onderwijzend personeel en de leerlingen heeft. Dit kan variëren van workshops en online cursussen tot 1-op-1 begeleiding. Goede ondersteuning draagt bij aan een goede overgang en maximaal gebruik van de nieuwe digitale middelen. Een potentiële leverancier kan hierbij een belangrijke rol spelen door uitgebreide trainingsprogramma’s en ondersteuning te bieden, waardoor de onderwijsinstelling alles uit de nieuwe technologie haalt.
Groene bomen als omslagfoto voor informatie over duurzaamheid over SMART Boards in het klaslokaal.

Duurzaamheid in aanbestedingen

Bij het moderniseren van scholen speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Het is niet langer een luxe, maar een noodzaak om groene, milieuvriendelijke oplossingen toe te passen in onze onderwijssystemen. Van energie-efficiënte SMART Boards tot duurzame bouwmaterialen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Scholen die duurzaamheid omarmen, investeren in de toekomst van hun leerlingen en de planeet. Ontdek hoe duurzame aanbestedingen kunnen bijdragen aan een groenere leeromgeving. Lees meer over deze aanpak in onze blog over groene klaslokalen.
Het logo van het platinum partnerschap met SMART.

Platinum Partner van SMART

Als platinum partner van SMART zijn wij trots op onze toonaangevende rol in het verbeteren van onderwijsomgevingen. Deze exclusieve samenwerking stelt ons in staat om de meest moderne technologieën en oplossingen rechtstreeks naar scholen te brengen. Van interactieve displays tot innovatieve leermiddelen, onze producten moedigen een dynamische en interactieve leerervaring aan. Ontdek hoe ons partnerschap met SMART bijdraagt aan het verbeteren van het onderwijslandschap. Lees meer over deze samenwerking op onze pagina over het platinum partnerschap met SMART.

Hulp door SMARTBoard.nl

Door deze adviezen te volgen, kunt u een goed geïnformeerde en doordachte aanbesteding voor digiborden binnen het onderwijs opstellen. Het doel is om een oplossing te vinden die niet alleen aan de huidige behoeften voldoet, maar ook de basis legt voor een succesvolle en technologische leeromgeving voor de komende jaren. SMARTBoard.nl ondersteunt u graag in het voortraject en biedt mogelijkheden voor demo’s en proefplaatsingen. Uiteraard kunnen aanbestedende diensten bij ons terecht in één van onze showrooms voor een kop koffie tijdens een adviesgesprek of marktconsultatie.

Deze onderwijsinstellingen gingen u voor

emmaus2

Emmauscollege

Toekomstgericht onderwijs: De succesvolle samenwerking tussen SMARTBoard.nl en het Emmauscollege.

De school Pax Christi voorzien van gloednieuwe SMART Boards inclusief de optie om te videovergaderen.

Pax Christi

Pax Christi College Druten stapt af van digibord met projector en kan vanaf nu interessante lessen aanbieden met SMART Board.

SMARt Board onderwijs amity educatie

Amity

In overleg is een referentiebezoek mogelijk bij deze scholengroep. Wij laten u graag door eerdere projecten en klanten overtuigen!

Bezoek onze showrooms

Bekijk, probeer en ervaar de nieuwste interactieve displays en videovergaderoplossingen in onze showroom in Amsterdam of Zwolle.

Neem contact met ons op

Stel uw vraag voor vrijblijvend advies.

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.