SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

SMART Boards en groene klaslokalen

SMART Boards en groene klaslokalen

Duurzaam onderwijs

De schermen van SMART zijn met het oog op onze planeet ontworpen. SMART neemt de verantwoordelijkheid voor het milieu uiterst serieus, vanaf het ontwerp van de producten tot de manier waarop SMART Boards worden vervangen. Daarom is SMART dé nieuwe standaard geworden in moderne, milieuvriendelijke klaslokalen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, en SMART Boards bieden een intelligente benadering om energie te besparen en het bewustzijn voor het milieu te vergroten. Benieuwd hoe? 

Energy Star certificering

SMART heeft de Energy star certificering die bevestigt dat de technologie aan strenge normen voor energie-efficiëntie voldoet. Het resultaat? Lagere energiekosten en minder milieu-impact. Bij SMART hechten ze waarde aan duurzaamheid en innovatie. Oplossingen die niet alleen educatief waardevol zijn, maar ook een groenere toekomst bevorderen. Producten van SMART zijn zowel goed voor het onderwijs als het milieu.

Energiebesparing en milieubewustzijn

SMART Boards dragen bij aan milieubewustzijn en duurzaamheidsdoelen van scholen op verschillende manieren. Energiebesparing is onmisbaar voor een duurzaam klaslokaal. SMART Boards introduceren slimme technologieën die ervoor zorgen dat energie alleen wordt verbruikt wanneer dat nodig is. Daarnaast verminderen ze papierverbruik en wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen. Ook faciliteren ze flexibel onderwijs, bieden toegang tot digitale bronnen en ondersteunen remote learning. Dit draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van scholen en bevordert een groenere toekomst. 

Efficiënter middelengebruik

Een ander belangrijk voordeel van duurzaamheid in het klaslokaal is het efficiënter gebruik van middelen, zoals het verminderen van papierafval door digitale notities en interactieve lessen. Bovendien behoren wegwerp whiteboardstiften nu tot het verleden! 

De duurzaamheid van SMART Boards

Moderne klaslokalen vragen om slimme oplossingen die duurzaamheid omarmen. SMART Boards doen dit op meerdere manieren, beginnend bij hun efficiënte productieproces. Maar wat maakt ze echt groen? 

SMART Boards worden met milieuvriendelijkheid in het achterhoofd vervaardigd. Het productieproces is doordacht, gericht op het zuinig gebruik van materialen en minimaliseren van afval. Dit zorgt, vanaf de allereerste stappen, voor een verminderde ecologische voetafdruk. 

Eenmaal in de klaslokalen bewijzen SMART Boards hun duurzaamheid door jarenlang dienst te doen. Dankzij hun robuuste constructie en betrouwbaarheid hoeven ze niet vaak vervangen te worden. Dit vermindert niet alleen de kosten, maar ook de impact op het milieu door het verminderen van elektronisch afval. Bovendien worden ze voortdurend bij de tijd gehouden met jarenlange software-updates, waardoor het display modern blijft en voldoet aan de veranderende behoeften van het onderwijs. 

Wat gebeurt er aan het einde van de levenscyclus van een SMART Board? Hier komt duurzaamheid weer om de hoek kijken. Veel componenten van SMART Boards zijn recyclebaar, wat betekent dat ze kunnen worden ontmanteld en hergebruikt, waardoor de belasting van stortplaatsen wordt verminderd en grondstoffen worden gespaard. 

Het upgraden en hergebruiken van bestaande technologie is een slimme en duurzame keuze. Door onderdelen te vervangen of software te updaten, kan oudere apparatuur vaak net zo krachtig worden als nieuwe, zonder de kosten en het afval van volledige vervanging. Met als resultaat? Een win-winsituatie voor zowel scholen als het milieu. 

Een groenere toekomst

Dankzij SMART Boards en duurzaam onderwijs gaan we op weg naar een groenere toekomst. Ze verminderen elektronisch afval en papierverbruik, vergroten het bewustzijn over milieubehoud, en dragen bij aan een duurzamere verpakkingsaanpak door het minimaliseren van karton en plastic gebruik voor verpakking. Bovendien worden geen onnodige accessoires toegevoegd, zoals kabels, schroeven, beugels, etc., die mogelijk toch niet worden gebruikt. 

Door in SMART Boards te investeren, omarmen scholen innovatie en verantwoordelijkheid voor onze planeet. Zo ontstaat een wereld waarin duurzaamheid en educatie samen optrekken, met toekomstige generaties die milieubewust worden opgeleid.

Lees ook:

Architectuur, techniek & creatieve studio’s SMART Boards alleen voor het onderwijs?

Waar denk je aan als je aan SMART Boards denkt? De kans is groot dat je ze direct associeert aan het klaslokaal. Maar wist je..

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.