SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

De voordelen van SMART Boards voor onderwijs en zakelijke omgevingen

De voordelen van SMART Boards voor onderwijs en zakelijke omgevingen

Stel je eens voor dat leerervaringen zo boeiend en effectief zijn, dat studenten elke dag met plezier naar school gaan. Of dat vergaderingen op het werk zo efficiënt en productief zijn dat je meer tijd hebt voor wat er echt toe doet. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? SMART Boards brengen deze mogelijkheden binnen handbereik. Van zakelijke presentaties tot interactieve lessen: SMART Boards hebben werken en leren naar een nieuw niveau gebracht. 

Wat zijn SMART Boards en waarom heb je ze nodig?

SMART Boards zijn interactieve whiteboards die digitale inhoud op een aanraakgevoelige manier weergeven en bewerken. Ze verhogen de studentenbetrokkenheid, verbeteren leerervaringen en maken presentaties interactiever. Met SMART Boards kunnen docenten en sprekers informatie levendig delen en studenten actief betrekken bij de les. Met als resultaat? Een effectieve leeromgeving. Bovendien bieden SMART Boards veelzijdige functies, zoals aantekeningen maken en multimedia integreren, waardoor ze een waardevol hulpmiddel zijn voor zowel onderwijs als zakelijke presentaties. 

Versterk het onderwijsproces met interactieve lessen

De lesvoorbereiding tot in de puntjes verzorgen en met gemak digitale inhoud creëren, delen en aanpassen. Leerlingen actief betrekken bij de les doordat ze aantekeningen kunnen maken, vragen kunnen stellen en direct feedback kunnen krijgen. Het is een stap naar toekomstgericht onderwijs: lessen worden boeiender, interactiever en zorgen er ook voor dat zowel leerlingen als docenten samen ontwikkelen in begrip en betrokkenheid. 

Een van de grote voordelen van SMART Boards is dat ze leerlingen van begin tot eind betrokken houden. De lessen zijn dynamisch en interactief, wat leerlingen aanspreekt en hun aandacht vasthoudt. Of het nu gaat om het oplossen van wiskundige vraagstukken, het ontdekken van historische gebeurtenissen of het analyseren van literaire werken, SMART Boards maken het eenvoudig om de lesstof boeiend en visueel te presenteren. 

Een ander voordeel van SMART Boards is de mogelijkheid voor directe feedback aan leerlingen. Tijdens interactieve oefeningen kunnen leerlingen meteen zien of hun antwoord juist is. Dit betekent dat ze snel kunnen leren van eventuele fouten en hun begrip van de lesstof kunnen verbeteren. Het geeft leerlingen het vertrouwen om deel te nemen en vragen te stellen, omdat ze weten dat ze direct inzicht krijgen. Dit maakt het leerproces soepel en effectief. 

Voor docenten betekent het gebruik van SMART Boards efficiëntie in lesvoorbereiding. Het integreren van multimedia in lessen is moeiteloos en bespaart tijd. Docenten kunnen gemakkelijk bestaande bronnen zoals afbeeldingen, video’s en interactieve oefeningen toevoegen aan hun lessen. Hierdoor hebben ze meer tijd beschikbaar om de behoeften van hun leerlingen te begrijpen en de lesstof aan te passen. 

SMART Boards hebben bewezen de leerresultaten te verbeteren volgens een onderzoek van Nitza Davidovitch en Roman Yavich aan de Ariel Universiteit in Israël. Dit onderzoek betrof 130 leerlingen uit de vijfde en zesde klas van twee basisscholen in Jeruzalem, waar SMART Boards recentelijk werden geïntroduceerd. De resultaten toonden aanzienlijke verbeteringen, vooral in duidelijkheid. Er was een positieve verband tussen ordening, organisatie, interesse en algemene tevredenheid. Opmerkelijk was dat meisjes meer interesse toonden dan jongens, en zesdeklassers de les beter begrepen dan vijfdeklassers. 

Efficiëntie in zakelijke presentaties

Met zakelijke presentaties krijg je vaak te maken met tijdrovende voorbereidingen en statische slideshows. Maar wat als je een zakelijke presentatie kon geven die de aandacht van je publiek moeiteloos vasthoudt, je boodschap helder communiceert en de productiviteit stimuleert?  

Met SMART Boards kun je direct in contact staan met je publiek. Dit betekent dat vragen, feedback en discussies gemakkelijk kunnen worden toegevoegd, wat de betrokkenheid en deelname van je publiek bevordert. Dat maakt het geheel een stuk levendiger en leuker! 

Een ander voordeel is de mogelijkheid om realtime aanpassingen te maken aan de presentatie. Dit betekent dat presentatoren snel kunnen inspelen op vragen of verzoeken van het publiek, waardoor de presentatie relevant blijft en de boodschap helder wordt overgebracht. 

SMART Boards maken multimedia-integratie eenvoudig. Video’s, afbeeldingen en grafieken kunnen eenvoudig worden toegevoegd om de presentatie levendiger en boeiender te maken, wat de impact op het publiek vergroot. 

Last but not least, SMART Boards besparen tijd. Voorbereidingen worden sneller en gemakkelijker, omdat er geen gedoe meer is met traditionele diapresentaties of flip-overs. Dit betekent dat presentatoren meer tijd kunnen besteden aan de inhoud en interactie met het publiek. 

Storytelling in het onderwijs

Maak je gebruik van de Storytelling-techniek om je verhaal over te brengen? In dat geval kan een SMART Board je effectief ondersteunen. Verhalen die worden versterkt met media en visuele inhoud blijven beter hangen dan het eenvoudig opsommen van opsommingstekens in een Powerpoint-presentatie. Door Storytelling te combineren met interactief gebruik van een SMART Board, wordt de kracht van de boodschap vergroot en ontstaat er tegelijkertijd een sterke verbinding tussen de spreker en het publiek. Aangezien de gemiddelde medewerker ten minste twee keer per week betrokken is bij presentaties, kan het actief toepassen van Storytelling met behulp van interactieve SMART Board-technologie de efficiëntie en resultaten verbeteren. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

SMART Boards zijn dus een echte gamechanger in het onderwijs en het bedrijfsleven. Met hun interactiviteit, efficiëntie en aanpassingsvermogen maken ze een grote stap binnen onderwijs- en bedrijfsinnovatie. Ben jij benieuwd welk SMART Board het beste in jouw situatie past of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op. 

Lees ook:

Teams in combinatie met een SMART Board

Hoe maak je samenwerken en vergaderen eenvoudig? In deze blog leer je hoe je Teams in combinatie..

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.