SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

Google EDLA | Alles wat je moet weten

Google EDLA

Gebruik Google's apps en tools direct op je SMART Board

Op het SMART Board scherm staan logo's van Google. Google EDLA.

Ken jij Google EDLA al?

Google EDLA is een certificering die interactieve displays verbetert met Google Mobile Services. SMART Technologies voegt deze functie toe aan hun nieuwste schermen. Dit betekent dat scholen makkelijk apps kunnen gebruiken en sneller kunnen werken. Ideaal voor een moderne en interactieve leservaring​!

Wat is Google EDLA?

Veel interactieve schermen en SMART Boards zijn tegenwoordig “EDLA-gecertificeerd” of “GMS”. EDLA staat voor ‘Enterprise Devices Licensing Agreement’ en is een handige digitale tool, gemaakt door Google. Het is een nieuw programma dat ze in 2022 hebben bedacht. Het betekent dat je Google’s populaire apps en diensten direct op jouw startscherm van het SMART Board kunt gebruiken, mits deze EDLA-gecertificeerd is.

Twee SMART Boards met Google Edla in beeld en een OPS computer
Google staat open op een laptop. Google EDLA kan gebruikt worden via deze laptop.

Achtergrond van Google EDLA & GMS

Google Mobile Services (GMS) is een bundel van populaire apps en API’s die beschikbaar zijn voor Android-apparaten. Denk aan Google Search, Google Drive, YouTube, de Google Play Store en meer. Voorheen was GMS officieel alleen beschikbaar voor smartphones, tablets, tv’s en wearables. Met de introductie van het Enterprise Devices Licensing Agreement (EDLA) programma is deze certificering nu uitgebreid naar zakelijke oplossingen, waaronder SMART Boards.

De voordelen van Google EDLA

Officiële toegang tot de Google Play Store

Een groot voordeel is dat gebruikers nu officieel toegang hebben tot de Google Play Store. Hiermee kunnen ze apps downloaden en installeren op hun SMART Board. De Play Store biedt veel educatieve games en productiviteitstools aan, waardoor er veel nieuwe mogelijkheden ontstaan voor zowel onderwijs als werk op grote interactieve schermen.

Gemakkelijke koppeling met tools van Google

Voorheen hadden gebruikers geen directe toegang tot Google for Education-tools zoals Google Docs, Sheets en Slides vanaf hun SMART Board, omdat deze niet beschikbaar waren voor grote displays. Nu kunnen gebruikers deze tools rechtstreeks op hun board installeren en lokaal gebruiken, zonder dat ze een laptop nodig hebben of via een webbrowser naar de cloudversies hoeven te gaan.

Verbeterde apparaatbeveiliging

Google Play biedt ook verbeterde beveiliging via de Google Play Protect-service. Dit hulpprogramma controleert apps op verdachte activiteiten, voorkomt het downloaden van mogelijk schadelijke apps en scant en verwijdert zelfs eerder geïnstalleerde apps die kwaadaardig gedrag vertonen.

Hoe begin je met Google EDLA en SMART Board?

Wil je Google EDLA en SMARTBoard gaan gebruiken op jouw school? Hier zijn een paar stappen om te starten:

Training en kennis

Zorg ervoor dat leraren bekend zijn met zowel Google EDLA als het SMART Board. Trainingen en workshops kunnen hierbij helpen.

Installatie en koppeling

Zorg ervoor dat het SMART Board correct is geïnstalleerd in de klaslokalen en dat Google EDLA-accounts zijn ingesteld voor leraren en leerlingen.

Uitvoeren van lesplannen

Begin met het integreren van Google EDLA in bestaande lesplannen. Experimenteer met het delen van lesmateriaal en interactieve activiteiten.

Voordelen voor het onderwijs

Met Google EDLA kunnen leraren interactieve lessen ontwerpen door gebruik te maken van multimediale content van de Google Play Store. Dit stimuleert de betrokkenheid van leerlingen en maakt leren leuker.
Door de samenwerking met Google for Education-tools zoals Google Docs en Google Meet kunnen leerlingen en leraren gemakkelijk samenwerken aan projecten en documenten.
Met Google EDLA kunnen scholen en onderwijsinstellingen flexibeler omgaan met lesgeven en leren. Leraren kunnen snel toegang krijgen tot lesmateriaal en studenten kunnen eenvoudig hun werk delen en samenwerken, ongeacht hun locatie of het type apparaat dat ze gebruiken.

Toekomstige ontwikkelingen en updates

Wat kunnen we verwachten van Google EDLA in de toekomst? Google blijft de tool verbeteren met nieuwe updates en geplande functies. Denk aan verbeterde samenwerkingsmogelijkheden, zoals nog gemakkelijker delen en samenwerken aan documenten.

Ook komen er mogelijkheden voor meer interactieve lesmaterialen en adaptieve leerhulpmiddelen, waardoor leerlingen nog beter op hun eigen niveau kunnen leren.

Bovendien zal Google EDLA zich verder ontwikkelen met een SMART Board en andere educatieve tools, waardoor het nog eenvoudiger wordt om leuke en leerzame lessen te geven.

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.