SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

Videovergaderen met de juiste apparatuur

Samenwerken zonder grenzen, in elke ruimte

Een grote illustratie van een Microsoft Signature Room | Videovergaderen

Videovergaderen brengt teams samen

Veel bedrijven raken het spoor bijster wanneer ze zoeken naar een oplossing voor videovergaderen. Vergaderingen lopen vaak stroef en kostbare tijd gaat verloren. Gelukkig is dit probleem op te lossen met de juiste apparatuur. Haarscherpe beelden, kristalhelder geluid en een eenvoudige installatie, zodat elk team kan samenwerken, ongeacht de locatie. Benieuwd hoe onze oplossingen videovergaderingen verbeteren?

De uitdagingen van het zoeken naar de juiste videovergaderoplossing

Bij het zoeken naar de juiste oplossing voor videovergaderen worden veel bedrijven geconfronteerd met een overvloed aan keuzes en verwarrende technische specificaties. Van verschillende camera’s en microfoons tot een ingewikkelde koppeling met bestaande systemen – de mogelijkheden lijken eindeloos. Dit kan leiden tot twijfel en verkeerde beslissingen. Bijvoorbeeld, wanneer een bedrijf kiest voor een oplossing die niet past bij de eigenschappen van een ruimte, kan dit resulteren in vervelende situaties zoals slechte spraakverstaanbaarheid en tegenvallende cameraprestaties (denk aan langzaam scherpstellen of een korrelig beeld). Dit veroorzaakt niet alleen frustratie bij gebruikers, maar belemmert ook de productiviteit. Een weloverwogen keuze maken is daarom heel belangrijk als het om videovergaderen gaat.

Onze videovergaderapparatuur

Onze systemen voor videovergaderen worden op maat ontworpen met gebruiksgemak en kwaliteit op één. We stemmen het systeem af op de eigenschappen van de ruimte zoals de grootte van de ruimte, de akoestiek, lichtinval, vergaderopstelling en het aantal deelnemers. Onze oplossingen voor videovergaderen leveren consistente prestaties met hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit, waardoor elke vergadering betrouwbaar verloopt. De voordelen zijn duidelijk: verbeterde productiviteit dankzij vergaderingen die op rolletjes verlopen, heldere communicatie met kristalhelder geluid en beeld, en aanzienlijke besparingen op reistijd en -kosten, omdat virtuele vergaderingen net zo effectief worden als fysieke bijeenkomsten. Zo kan het team zich concentreren op wat echt belangrijk is: samenwerken en resultaten behalen.

Professionele inrichting van uw videovergaderruimte

Het inrichten of upgraden van een ruimte naar een videovergaderruimte begint met aandacht voor elementen die de prestaties van de videovergaderoplossing beïnvloeden.

Verlichting

Let op gelijkmatige verlichting en maak waar mogelijk gebruik van natuurlijk licht.

Camera

Plaats de camera op ooghoogte voor natuurlijk oogcontact.

Microfoons en luidsprekers

Gebruik de juiste microfoons en luidsprekers, die logisch gepositioneerd zijn voor goede spraakverstaanbaarheid.

Display

Kies een display van het juiste formaat voor een comfortabele weergave van documenten, video en natuurlijk de deelnemers aan de vergadering.

Meubilair

Comfortabele stoelen, een (v-vormige) conferentietafel en materialen die de akoestische eigenschappen van de ruimte verbeteren om echo en een blikkerig geluid te verminderen, maken de ruimte compleet.

Kleurgebruik

Denk ook aan kleurgebruik: vermijd felle kleuren, zwart en wit, en kies zoveel mogelijk voor midden grijs.

Videovergaderen in verschillende ruimtes

De meetingbox is perfect voor snelle samenwerking en ad-hoc vergaderingen in kleinere ruimtes. Met een videobar en display, eenvoudig aan te sluiten via één kabel op uw laptop, kunt u direct vergaderen met uw eigen Teams, Zoom of Meet account. Snel en gemakkelijk inzetbaar dus!

Een illustratie van een meetingbox, voor onder andere videovergaderen

De boardroom zorgt ervoor dat iedereen duidelijk te zien en te horen is, met oplossingen voor traditionele vergaderruimtes. Gebruik een geavanceerde camera of videobar, twee beeldschermen, een bedieningspaneel en indien nodig extra microfoons of accessoires. Optioneel is een Rooms computer voor Teams, Zoom of Meet beschikbaar.

Een illustratie van een boardroom, voor onder andere videovergaderen

De workshopruimte biedt video-oplossingen voor het geven van workshops op afstand. Deel eenvoudig uw scherm, maak aantekeningen, zoom in op onderdelen en neem op. Alle functies die een workshopleider nodig heeft voor een interactieve en effectieve online workshop zijn beschikbaar.

Een illustratie van een workshopruimte, voor onder andere videovergaderen

De projectruimte is ideaal voor brainstormen en creatieve sessies, met intuïtieve videovergader- en digitale whiteboardoplossingen. Deel ideeën direct binnen projectteams en werk dynamisch samen.

Een illustratie van een projectruimte, voor onder andere videovergaderen

Een moderne raadzaal biedt een meeslepende audiovisuele ervaring voor alle aanwezigen en online kijkers. Geavanceerde technologieën zorgen ervoor dat de voorzitter, raadsleden en het publiek de inhoud duidelijk kunnen zien en horen. Met een professioneel ontworpen systeem is iedereen goed verbonden en geïnformeerd.

Een illustratie van een raadzaal, voor onder andere videovergaderen

Een modern leslokaal biedt video-oplossingen voor afstandsonderwijs. Docenten kunnen eenvoudig hun scherm delen, aantekeningen maken, interactieve lessen geven en opnames maken. Alle functies die een docent tijdens een online les wenst, zijn beschikbaar om het onderwijs professioneel te maken.

Een illustratie van een klaslokaal, voor onder andere videovergaderen

Een moderne directiekamer zorgt ervoor dat iedereen gelijkwaardig en duidelijk te zien en te horen is. Met hoogwaardige camera’s of videobars, ondersteund door AI, wordt beeld en geluid verbeterd. Een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel gekoppeld aan een Rooms-computer biedt ondersteuning voor Teams, Zoom en Meet.

Een illustratie van een meeting room, voor onder andere videovergaderen

Een modern auditorium biedt een meeslepende audiovisuele ervaring voor alle aanwezigen en online kijkers. Moderne technologieën zorgen ervoor dat de presentator en het publiek de inhoud duidelijk kunnen zien en horen. Een professioneel ontworpen systeem voldoet aan de behoeften van zowel de presentator als de technisch beheerder.

Een illustratie van een auditorium, voor onder andere videovergaderen

Een moderne conferentieruimte biedt een meeslepende audiovisuele ervaring voor alle aanwezigen en online deelnemers. Moderne technologieën zorgen ervoor dat de presentator en het publiek de inhoud duidelijk kunnen zien en horen. Een professioneel ontworpen systeem voldoet aan de behoeften van zowel de presentator als de technisch beheerder.

Een illustratie van een conferentiezaal, voor onder andere videovergaderen

Een moderne collegezaal biedt video-oplossingen voor afstandsonderwijs. Docenten kunnen eenvoudig hun scherm delen, aantekeningen maken en opnames maken. Alle benodigde functies voor een doelgerichte online les zijn beschikbaar, zodat docenten maximaal onderwijs kunnen geven, waar de studenten zich ook bevinden.

Een illustratie van een collegezaal, voor onder andere videovergaderen

Een creatieve ruimte biedt intuïtieve en interactieve videovergader- en digitale whiteboardoplossingen. Ideaal voor verspreide teams om creatieve ideeën uit te werken en te delen. Deze oplossingen zijn speciaal ontworpen voor dynamisch werken, zodat iedereen optimaal kan samenwerken en brainstormen, ongeacht de locatie.

Een illustratie van een creatieve ruimte, voor onder andere videovergaderen

Een moderne trainingsruimte biedt video-oplossingen voor afstandstraining. Trainers kunnen eenvoudig hun scherm delen, aantekeningen maken en opnames maken. Alle benodigde functies voor een effectieve online training zijn beschikbaar, zodat trainers optimaal les kunnen geven en deelnemers actief kunnen deelnemen, waar ze zich ook bevinden.

Een illustratie van een trainingsruimte, voor onder andere videovergaderen
Een brainstormruimte biedt intuïtieve videovergader- en digitale whiteboardoplossingen voor verspreide teams. Ideaal voor dynamische samenwerking en het direct delen van ideeën. Deze interactieve tools zijn speciaal ontworpen om creatieve processen te ondersteunen en communicatie te bevorderen, ongeacht de locatie van de teamleden.

 

Een illustratie gemaakt van een opstelling voor videovergaderen met een SMART Board.

Een teamruimte (bijv. huddle rooms) biedt oplossingen voor zowel geplande als ad-hoc videovergaderingen. Eenvoudig te gebruiken technologieën zoals een videobar, bedieningspaneel en display, eventueel met een Rooms-computer, ondersteunen samenwerking via Teams, Zoom of Meet. Deze tools zorgen voor probleemloze en doelgerichte communicatie in reguliere teamruimtes.

Een illustratie van een teamruimte, voor onder andere videovergaderen

Tip

Videovergaderen stimuleren

Wilt u het gebruik van een online vergadering stimuleren? Begin dan met het communiceren van de duidelijke voordelen van videovergaderen. Denk bijvoorbeeld aan tijdsbesparing en verhoogde productiviteit. Zijn de medewerkers van de organisatie niet vertrouwd met de technologie? Geef dan trainingen en workshops om ze meer vertrouwd te maken met de technologie. Het is belangrijk dat de technologie eenvoudig te gebruiken is, zodat iedereen er gemakkelijk mee aan de slag kan. 

Bezoek onze showrooms

Bekijk, probeer en ervaar de nieuwste interactieve displays en videovergaderoplossingen in onze showroom in Amsterdam of Zwolle.

Het beheer vereenvoudigen

De grote A-merken bieden Remote Management applicaties voor het (online) beheren van hun apparatuur. Het doorvoeren van updates, het managen van settings of rechten en het live monitoren van status helpt bij het voorkomen van storingen of vroegtijdig signaleren van storingen.

Laptop met Google waarmee je kan videovergaderen. De laptop staat op een ronde tafel en is van Apple.

Samenwerken op afstand

Remote deelnemers actief bij de vergadering betrekken, hoe doet u dat? U kunt technieken gebruiken zoals interactieve polls, breakout rooms en digitale handopsteken om de betrokkenheid te vergroten. En zorg voor een inclusieve vergadersfeer door iedereen gelijkwaardig in beeld te brengen en verstaanbaar te maken.

Man werkt aan een laptop op de keukentafel met de software SMART Remote Management en beheert ook diverse SMART Boards met de software SMART Remote Management.

Videovergaderen | Alles op een rijtje

Videovergaderen is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is de manier van communicatie vanaf verschillende locaties, op zowel een zakelijke als moderne manier. Maar alles uit zo’n virtuele meeting halen, hoe kan dat? Met de juiste apparatuur!

Een goede camera is er om gezien te worden en haarscherp in beeld te zijn. Het kiezen van de camera hangt af van de specifieke behoeften van het bedrijf. De “all-in-one videobar” beschikt over een ingebouwde camera, luidspreker en microfoon. Omdat alle componenten in één device zijn geïntegreerd, beperkt u het aantal benodigde aansluitkabels. Ook verkort het de installatietijd en fysieke impact in de ruimte. Het is gebruikelijk om een videobar boven of onder het beeldscherm te installeren.


Er zijn videobars die geschikt zijn voor kleine ruimtes, maar ook voor de middelgrote of juist zeer grote vergaderruimtes. Bij sommige modellen is het mogelijk om het bereik uit te breiden door toevoeging van extra camera’s en microfoons. Er zijn tegenwoordig zelf 360 graden camera’s beschikbaar zodat elke deelnemer in beeld kan worden gebracht!


Videobars zijn makkelijk te beheren en eenvoudig te installeren. Het aantal kabels is minimaal en de benodigde voorzieningen zoals stroompunten of netwerk zijn minimaal. Na aanschaf is de installatie vrij eenvoudig en kunt u vrijwel direct aan de slag met videovergaderen.

Bij de grotere vergaderruimtes die meer dan 20 personen faciliteren, kan het zijn dat een videobar tekort komt. Denk aan ruimtes zoals auditoria, trainingslokalen, collegezalen of luxe boardrooms. Wilt u dan ook de allerbeste kwaliteit in beeld- en geluidregistratie én weergave? Dan komen we in het domein van de losse (PTZ) camera’s, (richt) microfoons en luidsprekers. Er is vaak ook een processor of centraal orgaan nodig om de componenten met elkaar te verbinden.

Veel camera’s hebben ingebouwde microfoons. Heldere audio zorgt voor een betere communicatie en vermindert misverstanden tijdens videovergaderingen. Een externe microfoon zorgt vaak voor betere geluidsregistratie. Probeer ook achtergrondgeluiden te vermijden en let op de positionering van de microfoon.

Een professioneel display of touchscreen, het liefst ontspiegeld en groot genoeg voor de ruimte. Het formaat varieert tegenwoordig van 43 inch voor huddle ruimtes tot 86 inch in de grotere vergaderkamers of boardrooms. Wij adviseren displays voor meetings waarin vooral met elkaar wordt overlegd of gediscussieerd. Wilt u actiever met elkaar aan de slag tijdens een videocall? Bijvoorbeeld voor een brainstorm, presentatie, whiteboard of creatieve sessie? Dan kan een touchscreen van toegevoegde waarde zijn. U kunt namelijk schrijven op uw scherm terwijl de andere kant meekijkt of zelfs meedoet.

Niets is zo vervelend als een luidspreker die kraakt of hapert. Elkaar goed kunnen verstaan en ook daadwerkelijk kunnen communiceren is misschien wel het belangrijkste onderdeel van videovergaderen. Om helder en verstaanbaar geluid te garanderen, is het belangrijk om te investeren in topkwaliteit luidsprekers die geschikt zijn voor uw vergaderruimte. Zorg voor een goede positionering van de luidsprekers en vermijd achtergrondgeluiden om de geluidskwaliteit te verbeteren.

Een illustratie van een boardroom, voor onder andere videovergaderen

Deze organisaties gingen u voor

Een mooie ruimte ingevuld bij de Volksbank, met een focus op videovergaderen.

De Volksbank

Betrouwbare technologie met hoog comfort gemaakt voor de ‘niet IT-ér’ of techneut. Een  modern ingericht auditorium!

De school Pax Christi voorzien van gloednieuwe SMART Boards inclusief de optie om te videovergaderen.

Pax Christi

Dit college stapt af van digibord met projector en kan vanaf nu interessante lessen aanbieden met SMART Board.

Een vergaderruimte ingericht voor BNP Paribas om videovergaderen op rolletjes te laten verlopen.

BNP Paribas

Met lokaal en internationaal werken als kernwaarden past deze oplossing perfect in de vergaderruimtes van dit bedrijf.

Kent u Microsoft Signature Rooms al?

Microsoft Signature Room, de toekomst van vergaderen

Haal het beste uit moderne vergaderingen met Microsoft Teams

Neem contact met ons op

Stel uw vraag voor vrijblijvend advies.

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.