SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

SMART Lumio software

SMART Lumio software

Het online leerplatform dat leren simpel maakt.
.
.
.

Het logo van de SMART Lumio software met het vuurvliegje rechtsboven
Veel klaslokalen kampen met passiviteit en verveling. Docenten en leerlingen worstelen vaak met een gebrek aan betrokkenheid, waardoor traditioneel onderwijs saai en eentonig lijkt. Het beeld van een klas vol starende, passieve gezichten is herkenbaar voor velen. Gelukkig biedt Lumio een oplossing. Met Lumio veranderen we traditionele leeromgevingen, zodat zowel docenten als leerlingen weer enthousiast de klas binnenlopen.

Wat is Lumio?

Lumio is een gebruiksvriendelijke educatieve softwaretool die is ontworpen om interactief leren te verbeteren. Met Lumio kunnen docenten lessen omzetten in actieve en collaboratieve ervaringen, zowel in de klas als op afstand. Gaat het om het ontwikkelen van educatieve spellen, het faciliteren van klassikale discussies of het volgen van de voortgang van leerlingen in realtime? Met Lumio wordt leren niet alleen effectiever, maar ook leuker en uitdagender voor zowel docenten als leerlingen.

Het vuurvliegje van de SMART Lumio software
Het vuurvliegje van de SMART Lumio software

De voordelen van Lumio

  • Bevordert de betrokkenheid
  • Maakt lessen leuk en interactief
  • Veelzijdige educatieve spellen en activiteiten
  • Vergemakkelijkt de samenwerking tussen leerlingen
  • Werkt goed samen met bestaande lesmaterialen

De belangrijkste kenmerken van Lumio

Lumio biedt diverse tools om saaie lesstof om te zetten in leuke en actieve leerervaringen. Docenten kunnen eenvoudig educatieve spellen maken, klassikale discussies faciliteren en de voortgang van leerlingen in realtime volgen.
Met zijn intuïtieve interface is Lumio toegankelijk voor zowel docenten als leerlingen. Het platform biedt eenvoudige navigatie en handige sjablonen, waardoor het maken en deelnemen van actieve lessen een fluitje van een cent wordt.
Lumio werkt goed samen met bestaande lesmaterialen en tools, zoals pdf-bestanden, Google Slides en Powerpoint. Hierdoor kunnen docenten lessen op maat maken en deze op rolletjes laten verlopen.
Met Lumio kunnen docenten de voortgang van leerlingen in realtime volgen en directe feedback geven. Verschillende evaluatiemethoden, zoals meerkeuzevragen en korte antwoorden, stellen docenten in staat om de leerprestaties nauwkeurig te monitoren.
Lumio werkt samen met een diversiteit aan populaire softwaretools en lesmethoden, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is in jouw bestaande lesomgeving. Van Canva tot Slides, Desmos tot YouTube, Lumio sluit aan bij de technologie waar je al bekend mee bent. Heb je lesmateriaal in Powerpoint, Phet, Adobe, SMART Notebook of Google? Lumio zorgt voor een fijne workflow.
Een docente staat voor de klas en maakt actief gebruik van de software SMART Lumio op een SMART Board. De kinderen kijken aandachtig met haar mee en hebben een interactieve leerervaring.

SMART Lumio is onderdeel van de SMART Learning Suite

SMART Learning Suite bestaat uit de software SMART Notebook & Lumio.
SMART Learning Suite bestaat uit SMART Notebook Plus en SMART Lumio software

SMART Notebook vs Lumio

Het belangrijkste verschil tussen Lumio en SMART Notebook is hoe je toegang krijgt. Voor SMART Notebook moet je de software eerst op je computer installeren. Lumio daarentegen is toegankelijk via de browser op elk apparaat, zonder download. Met Lumio kun je zowel live als niet-live lessen geven, terwijl SMART Notebook zich meer richt op alleen live lessen.
SMART Notebook software logo

SMART Notebook software

Met SMART Notebook kun je live lessen geven via een desktop. Live lessen zijn sessies waarin de docent en leerlingen gelijktijdig aanwezig zijn en met elkaar communiceren. Dit kan plaatsvinden in een traditioneel klaslokaal of via een videoconferentie op een vast tijdstip, waar de docent en leerlingen samenkomen voor de les.

Lumio in de praktijk

Wereldwijd positief beoordeeld

Meer dan 1,3 miljard leraren wereldwijd zijn positief over Lumio, waardoor het een erkend en gewaardeerd hulpmiddel is in het onderwijslandschap.

Kant-en-klare hulpmiddelen

Met Lumio besteed je minder tijd aan plannen en heb je meer tijd over voor lessen. Het platform biedt duizenden gratis kant-en-klare hulpmiddelen en lesseninhoud, samengesteld door leraren voor leraren.

De wetenschap achter Lumio

Lumio maakt gebruik van bewezen leermethoden en onderzoek. Deze wetenschappelijke benadering stuurt de productontwikkeling van Lumio, waardoor het niet alleen leuk is, maar het ook echt werkt.

Een afbeelding ter decoratie met de kleuren van Lumio. Ook is het vuurvliegje van SMART Lumio in beeld.

Verschillende licenties

Lumio biedt verschillende licentie-opties om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende gebruikers. Ben je een individuele docent, een schooldistrict of een grotere onderwijsinstelling? Er is een licentie die bij jouw situatie past. Elk type licentie biedt specifieke functies en voordelen, variërend van het aantal gebruikers tot toegang tot geavanceerde functies en ondersteuningsopties. Lumio is onderdeel van SMART Learning Suite.

Live demonstratie in de showroom?

Wat is een betere manier om te ontdekken of Lumio wat voor jou is dan een live demonstratie in de showroom? Zo kan je zelf zien hoe het platform werkt in een educatieve omgeving. Onze medewerkers staan klaar om je vragen te beantwoorden en je de verschillende mogelijkheden en functies te laten zien. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een persoonlijke demo en ervaar het zelf!

Lees onze blogs

Iemand leest een boek aan iemand voor en maakt gebruik van storytelling

Storytelling & SMART Boards

Wist je dat storytelling een van de oudste vormen van menselijke communicatie is?

Wat is een digibord? Twee gebruikers voor een digibord van SMART Board.

Wat is een digibord precies?

Al wekenlang staat er een belangrijke vergadering op je agenda, maar je kind is plotseling..

Het logo van de software SMART Lumio

Productief werken op afstand doe je zo

Softwaretools zijn tegenwoordig van onschatbare waarde voor individuen en organisaties. Een..

Neem contact met ons op

Stel uw vraag voor vrijblijvend advies.

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.