SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

Effectief onderwijs met Lumio

Effectief onderwijs met Lumio

Praktisch en doeltreffend

Softwaretools zijn tegenwoordig van onschatbare waarde voor individuen en organisaties. Een opvallende speler in dit veld is Lumio, dankzij zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. Maar wat kan Lumio precies bieden en hoe kan het jouw organisatie ten goede komen? 

Wat is Lumio?

Lumio is een gebruiksvriendelijke softwaretool die zich richt op het verbeteren van onderwijs. Deze tool is specifiek ontworpen voor interactieve lessen, spelactiviteiten, samenwerkingstools en formatieve beoordelingen. Hiermee kun je leerlingen op een boeiende manier betrekken, zowel in de klas als thuis. Lumio valt op door zijn intuïtieve interface, wat het voor iedereen toegankelijk maakt. 

Interactief leren

Lumio biedt een scala aan mogelijkheden om lessen interactiever te maken. Denk aan het omvormen van statische lesstof tot dynamische, collaboratieve werkruimten waar leerlingen samen aan projecten kunnen werken op een gedeeld digitaal platform. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare grafische templates en handige tools om je lessen te verrijken, en zo de betrokkenheid van de leerlingen te vergroten. 

Creatie en interactie met Lumio

Lumio stelt je in staat om binnen enkele minuten aantrekkelijke educatieve spellen te creëren. Met verschillende sjablonen, zoals vergelijken, sorteren en rangschikken, kunnen docenten de lesstof op een speelse manier aanbieden. Daarnaast biedt Lumio hulpmiddelen voor brainstorming en discussies, waarmee je interactieve klassikale discussies kunt begeleiden en snel peilingen kunt houden. 

Verander lessen in samenwerkingskansen

Met Lumio kunnen docenten verschillende interactieve leermogelijkheden aanbieden. Teamgebaseerde activiteiten, zoals de Monster Quiz en Game Show, maken leren leuk en boeiend. Lumio biedt tevens diverse soorten evaluaties, waaronder meerkeuzevragen en korte antwoorden, om de voortgang van leerlingen in realtime te volgen. 

Maatwerk in onderwijs

Lumio stelt docenten in staat om onderwijs op maat te bieden. Of je nu de voorkeur geeft aan live lessen met naadloze overgangen tussen leraar geleide instructie en interactieve elementen, of de voorkeur geeft aan zelfstandig leren, Lumio biedt de benodigde veelzijdigheid. Het platform maakt actieve deelname van leerlingen mogelijk door lessen rechtstreeks naar hun apparaten te sturen, waardoor betrokkenheid en verantwoordelijkheid worden vergroot. 

Eenvoudige integratie

Lumio kan naadloos geïntegreerd worden met je bestaande tools. Bestaande lessen en bronnen, zoals pdf-bestanden, Google Slides, PowerPoint en Notebook-bestanden, kunnen eenvoudig worden gecombineerd om boeiende lessen te creëren. Kies simpelweg de relevante pagina’s om je lessen van begin tot eind vloeiend te laten verlopen. 

Lumio biedt een veelzijdige en gebruiksvriendelijke benadering van onderwijs, waarmee docenten en organisaties hun educatieve doelen kunnen bereiken. 

Lees ook:

Hoe verbeter je de kwaliteit van videovergaderingen?

Videovergaderen is niet langer een luxe, maar in de meeste gevallen noodzakelijk voor een effectieve samenwerking. De..

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.