SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

Alles wat je moet weten over Microsoft Teams Rooms

Alles wat je moet weten over Microsoft Teams Rooms

Verbeter vergaderingen met Microsoft Teams Rooms

Hybride werken is de norm geworden, en effectieve communicatie is daarom belangrijker dan ooit. Maar hoe zorg je ervoor dat vergaderingen en videoconferenties op rolletjes verlopen? Met Microsoft Teams Rooms heb je alles wat je nodig hebt om hybride vergaderingen naar een hoger niveau te tillen. In deze blog bespreken we wat Teams Rooms is, de voordelen ervan, de verschillende licenties en enkele tips voor een succesvolle implementatie.

Wat is Teams Rooms?

Microsoft Teams Rooms is een geavanceerd platform dat hardware en software combineert voor vergaderingen en samenwerkingen, ongeacht waar de deelnemers zich bevinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde technologieën en de combinatie met Microsoft Teams, het populaire communicatie- en samenwerkingsplatform.

Teams Rooms software

Een belangrijk onderdeel van Microsoft Teams Rooms is de software. Het biedt functies zoals scherm delen, videoconferenties, chat, en bestandsdeling. De software zorgt voor een vlotte en ononderbroken vergaderervaring en maakt real-time samenwerking mogelijk, ongeacht de locatie van de deelnemers.

De voordelen van de hard- en software van Teams Rooms

De intuïtieve interface maakt het gemakkelijk voor iedereen om deel te nemen aan vergaderingen en content te delen. Ook is het eenvoudig te bedienen, je hebt een uniforme bediening op zowel je eigen device (persoonlijke Teams) als op een Rooms device (Teams Rooms).
Teams Rooms helpt vergaderingen beter te laten verlopen, waardoor deelnemers zich kunnen concentreren op de inhoud in plaats van technische problemen.
Teams Rooms ondersteunt hybride werken door zowel fysieke als virtuele deelnemers te verbinden.
Volledige integratie met Microsoft Teams betekent dat vergaderingen eenvoudig kunnen worden gepland en beheerd vanuit de Teams-applicatie.

Teams Rooms Single Display vs. Dual Display

Teams Rooms biedt twee schermopties: Single Display en Dual Display. Single Display is voor kleine vergaderruimtes met één scherm voor alles, terwijl Dual Display geschikt is voor grotere ruimtes met twee schermen. In een opstelling van Dual Display kun je bijvoorbeeld de sprekers op het ene scherm zien en gedeelde content op het andere scherm. De keuze hangt af van de ruimte en behoeften. Beide opties zijn geïntegreerd met de software van Microsoft Teams Rooms voor effectievere vergaderingen.

Front row

Deelnemers zitten voor het scherm voor een overzichtelijke vergaderervaring.
Deelnemers kunnen content bekijken op het ene scherm terwijl ze de sprekers op het andere scherm zien.

Verschillende licenties van Teams Rooms

Microsoft Teams Rooms biedt verschillende licentieniveaus om aan de behoeften van uw organisatie te voldoen. Hier kunt u meer lezen over de beschikbare licenties.

Room booking voor Teams Rooms licenties

Een belangrijke verandering in het licentiemodel van Microsoft Teams Rooms is de introductie van Room Booking, waarmee vergaderruimtes adequaat kunnen worden beheerd. Hier kunt u meer lezen over Room Booking voor Teams Rooms.

Tips voor een succesvolle uitvoering van Teams Rooms

  • Zorg voor training en ondersteuning voor medewerkers om het meeste uit Teams Rooms te halen.
  • Regelmatig onderhoud en updates van de hardware en software.
  • Bepaal de juiste opstelling (single of dual display) op basis van de vergaderbehoeften.
  • Gebruik de beschikbare licenties en Room Booking om vergaderruimtes optimaal te benutten.

Lees ook:

Teams Rooms vs BYOM: Welke oplossing past bij jou?

In de moderne werkomgeving is er geen ontkomen aan: online videovergaderen heeft zijn intrede gedaan als onmisbaar..

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.