SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

Essentiële tools voor elk SMART Board

Video afspelen

Schrijf over elk scherm met SMART Inkt

Pak een pen en begin direct met schrijven. Het selecteren van de schrijffunctie is overbodig. De inkt integreert in elke pagina en blijft actief. Uw notities zijn schaalbaar, als u inzoomt, schalen uw notities dus mee. Schrijf over elk scherm, zoals uw bureaublad, pdf, internet browser en Office applicaties. De inkt blijft per applicatie bewaard. Schakel moeiteloos tussen programma’s tijdens het lesgeven.

Startscherm met handige apps

Het startscherm van uw SMART Board heeft alles wat u nodig heeft!

 • Digitaal whiteboard
 • Webbrowser
 • Input preview
 • Bestanden
 • Personaliseer het startscherm
 • Scherm delen
 • Apps bibliotheek
 • Opruimen

SMART Notebook

SMART Notebook is een programma op uw computer waar u lessen mee kunt maken en geven. De basis versie is en blijft gratis. Met de basis versie kunt u al heel veel, zoals:

 • Vakspecifiek gereedschap gebruiken
  (zoals GeoGebra voor wiskunde)
 • Diverse vormen toevoegen
 • Unieke penfuncties selecteren
  (Zoals de magische pen, waarbij uw inkt verdwijnt)

U kunt de betaalde versie van SMART Notebook (SMART Notebook Plus) 45 dagen gratis uitproberen – waar u extra functies krijgt, zoals interactieve les-sjablonen en een online cloudomgeving (Lumio). Na de 45 dagen veranderd de trial automatisch terug in de SMART Notebook basis versie. U kunt dan een SMART Learning Suite licentie kopen, waar Notebook bij inzit.

Voeg een spontane brainstorm activiteit toe

Shout it Out – Toets eenvoudig het kennisniveau van uw leerlingen met deze ingebouwde activiteit.

Bezoek onze showrooms

Bekijk, probeer en ervaar de nieuwste interactieve displays en videovergaderoplossingen in onze showroom in Amsterdam of Zwolle.

Bekijk de eerste video van
onze SMART Ink Drivers training

Deze video is onderdeel van onze videoportal.
Een trainingsomgeving waarin we u stap voor stap meenemen in de laatste hardware en software van SMART.

Meer zien? Meld u aan voor de videoportal
Ontvang regelmatig de beste inzichten en tips over slim samenwerken met SMART in uw inbox, beginnend met toegang tot onze videoportal met Nederlandse trainingsvideo’s.

iq module

IQ Module - Eigen Android-based startscherm

WHITEBOARD: Loop de ruimte binnen en begin direct met schrijven. Connect uw mobiele device en verstuur een link naar het whiteboard via e-mail. Mensen met de link kunnen live uw aantekeningen bekijken. Sla uw aantekeningen op het bord op of op uw mobiel apparaat. Zelfs op een mobiel apparaat kunt u de notities later weer terugsturen naar het SMART Board om verder te gaan waar u was gebleven – gewoon door de QR code te scannen.

WEBBROWSER: Klik op de interne browser om direct gebruik te maken van internet. U kunt over internet pagina’s schrijven, die aantekeningen opslaan en ook bestanden downloaden.

INPUT PREVIEW: Bekijk een voorbeeld van wat wordt weergegeven op elk apparaat dat is aangesloten op uw SMART Board. U schakelt makkelijk tussen diverse invoer bronnen omdat u een voorvertoning ziet van het scherm van het aangesloten device.

BESTANDEN: De aantekeningen die u in het whiteboard of in de browser maakt worden opgeslagen op het scherm. In de bestanden app staan mappen met algemene bordbestanden – en als u inlogt – een map met bestanden die u persoonlijk heeft opgeslagen.

STARTSCHERM: Personaliseer het startscherm. Kies uw eigen wallpaper. Uw recente activiteiten, apps en bestanden zijn met één klik te benaderen.

SCHERM DELEN: Projecteer het scherm van uw device op het SMART Board, zonder kabels te gebruiken. U kunt twee schermen tegelijk delen en media streamen. Screen Share is compatibel met iOS®-, Windows®- en Android ™ -apparaten, inclusief Chromebooks die Google Cast gebruiken. 

APPS BIBLIOTHEEK: Zoek in de app store naar apps en voeg ze toe aan uw favorieten voor eenvoudige toegang vanaf het startscherm.

OPRUIMEN: Om het scherm gereed te maken voor de volgende gebruiker klikt u op ‘opruimen’. U wordt uitgelogd bij uw profiel en tijdelijke bestanden en zoekgeschiedenis wordt gewist. Zo wordt de privacy gewaarborgd.

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.