SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

Architectuur, techniek & creatieve studio’s

Architectuur, techniek & creatieve studio’s

SMART Boards alleen voor het onderwijs? Echt niet!

Waar denk je aan als je aan SMART Boards denkt? De kans is groot dat je ze direct associeert aan het klaslokaal. Maar wist je dat SMART Boards veel breder inzetbaar zijn dan alleen op educatief niveau? In vakgebieden, variërend van architectuur en techniek tot de wereld van ontwerp en creatieve studio’s, spelen SMART Boards een belangrijke rol bij het visueel en overzichtelijk maken van complexe taken en het bevorderen van samenwerking. Benieuwd waarom ze van onschatbare waarde zijn voor professionals in verschillende vakgebieden? 

Smartboards in de wereld van architectuur

Binnen de architectuursector hebben SMART Boards de manier waarop ontwerpen en projecten worden aangepakt, enorm veranderd. Deze geavanceerde digitale borden zijn veel meer dan gewoon interactieve schermen. Ze zijn waardevolle hulpmiddelen voor visualisatie, waardoor architecten hun ideeën en plannen in 2D én 3D tot leven kunnen brengen. SMART Boards bevorderen ook de samenwerking tussen architecten en andere stakeholders in projecten. Ze maken real-time aanpassingen mogelijk, het weergeven en reviewen van ontwerpen en leveren een bijdrage aan heldere communicatie tijdens omvangrijke projecten. 

Creatieve studio’s en ontwerp

Bij creatieve studio’s en ontwerpbureaus fungeren SMART Boards als digitale canvassen waar kunstenaars en ontwerpers vrijelijk hun ideeën kunnen uitwerken. Denk aan het schetsen van concepten, het creëren van digitale kunstwerken of het ontwerpen van visuele content. Bovendien vergemakkelijken ze samenwerking tussen creatieve teams door het delen van ontwerpen en directe interactie. En wat dacht je van het gebruik van foto’s, afbeeldingen, video’s en pictogrammen? Een digitaal palet waarop kunst en design tot leven komen! 

Technische sector

SMART Boards vormen ook een waardevolle aanvulling in technische sectoren zoals bouwkunde, industrieel ontwerp en productieprocessen. Ze ondersteunen de samenwerking en interactie tijdens de ontwerpcyclus waar het SMART Board bijvoorbeeld gebruikt kan worden om te brainstormen over ontwerpen, testresultaten te reviewen en nieuwe doelen vast te leggen. Ze maken het ook mogelijk om gedetailleerde modellen en plannen te ontwerpen, waardoor technische projecten beheersbaar worden. Dankzij real-time samenwerking en de mogelijkheid om direct wijzigingen aan te brengen, dragen SMART Boards bij aan efficiëntie en precisie in technische projecten. Of het nu gaat om het simuleren van constructies of het verbeteren van productieprocessen. 

Efficiënte samenwerking voor teams

Waar je je ook bevindt in het ontwerpproces, SMART Boards staan klaar om jou te ondersteunen. Ze maken samenwerkingen mogelijk tussen teams en stakeholders, waardoor feedback op technische tekeningen, projectworkflows en gedetailleerde ontwerpen snel en helder kan worden uitgewisseld. Deze geavanceerde technologie kan in combinatie met de juiste software bijdragen aan een workflow voor snelle resultaten, het behalen van deadlines en het reduceren van fouten. 

SMART Meeting Pro: een digitale werkruimte voor het hele team

Met SMART Meeting Pro®, het professionele whiteboard van SMART, krijg je toegang tot een vrijwel onbegrensde digitale werkruimte. Hier kunnen ideeën eenvoudig worden vastgelegd en georganiseerd. Deze interactieve werkruimte groeit naarmate collega’s afbeeldingen, bestanden, links en aantekeningen toevoegen, zelfs over meerdere schermen en vergaderingen. Hierdoor kunnen belangrijke details worden geaccentueerd, wat resulteert in een goed georganiseerde verzameling van slimme ideeën.

SMART Meeting Pro is ontworpen met de zakelijke omgeving in gedachten en biedt alle essentiële whiteboardtools die nodig zijn om effectief samen te werken en ideeën te stroomlijnen. Het stelt teams in staat om informatie en concepten op een gestructureerde en visueel aantrekkelijke manier vast te leggen en te delen, wat de efficiëntie, samenwerking en productiviteit in zakelijke vergaderingen aanzienlijk verbetert. 

Beveiliging en echte samenwerking

SMART Board Pro-displays bieden gemoedsrust dankzij veilig beheer op afstand en end-to-end gegevensbeveiliging. Met SMART Remote Management kun je het beheer van je schermen in eigen handen nemen, systeemupdates op afstand uitvoeren en meerdere displays vanaf één centrale locatie beheren. De ingebouwde beveiligingsprocedures beschermen je gegevens bij het delen tussen het whiteboard, mobiele apparaten en externe diensten. Voor samenwerking, ongeacht of deelnemers fysiek aanwezig zijn of op afstand, biedt SMART de tools om gelijktijdig te schrijven, tekenen, notities te maken en tools te gebruiken over verschillende platforms en applicaties.

Efficiëntie en snelheid

SMART-oplossingen zorgen voor een vlotte en efficiënte werkomgeving, waar problemen snel kunnen worden aangepakt en ideeën in realtime kunnen worden vastgelegd. Toegang tot lokale of cloudbestanden, specifieke applicaties en online inhoud op webpagina’s is mogelijk en kunnen direct op het SMART Board weergegeven en bewerkt worden. Houd vergaderingen op schema, zorg voor betrokkenheid en verhoog de creativiteit met interactieve SMART-displays, of je nu persoonlijk of op afstand deelneemt. Interactieve SMART-displays zijn eenvoudig te gebruiken, ongeacht in hoeverre de gebruiker met technologie bekend is.

Lees ook:

Versterk je communicatie en creativiteit met SMART Boards en Teams Rooms

In de wereld van slimmer samenwerken zijn SMART Boards en Teams Rooms niet meer weg te denken...

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.