SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

Wat is Teams en hoe werkt de combinatie met een SMART Board?

Wat is Teams en hoe werkt de combinatie met een SMART Board?

Hoe maak je samenwerken en vergaderen eenvoudig?
In een steeds meer geglobaliseerde en digitaal verbonden wereld is samenwerking en communicatie tussen teams belangrijk voor succes. Teams, een samenwerkingsplatform van Microsoft, biedt een breed scala aan functies die het voor gebruikers gemakkelijk maken om samen te werken, ongeacht waar ze zich bevinden.

Wat is Microsoft Teams?

Teams is een populaire zakelijke samenwerkings- en communicatieapplicatie ontwikkeld door Microsoft. Het biedt onder andere een omgeving voor chat, videovergaderingen, het delen van bestanden en samenwerken binnen teams en organisaties. Teams is ontworpen om de productiviteit te verhogen door gebruikers in staat te stellen eenvoudig te communiceren en samen te werken, ongeacht hun fysieke locatie. Het platform ondersteunt ook combinaties met andere Microsoft 365-toepassingen en diverse externe apps, waardoor het een veelzijdige tool is voor bedrijven en professionals.

De voordelen van Teams

Teams is eenvoudig te leren en te gebruiken, ook voor gebruikers met weinig technische kennis. Dit maakt het een toegankelijke tool voor teams van elke grootte.

Teams is geïntegreerd met andere programma’s van Microsoft, zoals Office 365 en Azure. Dit maakt het gemakkelijk om bestanden en gegevens te delen tussen verschillende apps en diensten. Zo maak je jouw werk een stuk eenvoudiger!

Teams biedt een aantal beveiligingsfuncties die gebruikers helpen om hun gegevens te beschermen. Dit is belangrijk voor bedrijven die gevoelige informatie verwerken.

Basisfuncties voor samenwerking en vergaderingen

Teams biedt een aantal basisfuncties die het voor gebruikers gemakkelijk maken om samen te werken en vergaderingen te houden. Deze functies zijn onderling verbonden en vormen een solide basis voor samenwerkingen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen worden aangepast aan de behoeften van elk team.

Chat is een essentieel onderdeel van Teams. Met chat kunnen gebruikers met elkaar communiceren in real time, ongeacht waar ze zich bevinden. Chat kan worden gebruikt voor het delen van ideeën, het beantwoorden van vragen en het geven van feedback.
Vergaderen is een andere belangrijke functie van Teams. Met vergaderingen kunnen gebruikers videoconferenties houden met teamleden die zich op verschillende locaties bevinden. Vergaderen is een geweldige manier om samen te werken aan projecten en om elkaar op de hoogte te houden van de voortgang.

Bestanden delen is een musthave voor samenwerkingen. Met Teams kunnen gebruikers eenvoudig bestanden delen met anderen. Dit kan worden gedaan door bestanden te uploaden naar een Teams-kanaal of door ze te delen via een chatbericht.

Takenlijsten kunnen worden gebruikt om taken bij te houden en te beheren. Dit helpt met het verbeteren van de productiviteit en het op tijd voltooien van taken.

Geavanceerde functies voor samenwerking en vergaderingen

Naast de basisfuncties biedt Teams ook een aantal geavanceerde functies die samenwerkingen en vergaderingen verbeteren.

Dit is een krachtige tool voor brainstorming en samenwerking. Met online whiteboarden kunnen gebruikers samen tekenen, aantekeningen maken en ideeën delen. Dit kan handig zijn voor het brainstormen van nieuwe ideeën, het oplossen van problemen en het maken van plannen.

Liveonderwijs is een geweldige manier om les te geven aan studenten op afstand. Met liveonderwijs kunnen docenten videoconferenties houden met studenten, presentaties geven en vragen beantwoorden. Dit kan een effectieve manier zijn om studenten te bereiken die niet op de locatie aanwezig kunnen zijn.

Het gebruik van Microsoft Whiteboard met SMART Board

In Teams vergaderingen rockt de combinatie van Microsoft Whiteboard en SMART Board. Op het SMART Board kunnen alle deelnemers simultaan schetsen, annoteren en delen. Live aanpassingen op het SMART Board verschijnen direct in Microsoft Whiteboard, waardoor alle vergaderdeelnemers interactief kunnen meedoen. Microsoft Whiteboard in combinatie met een SMART Board maakt schetsen eenvoudig, wat vergaderingen juist dynamisch maakt. Teamleden kunnen vanaf elke plek actief bijdragen aan een gedeeld platform voor creatieve brainstormsessies. Een winnende combinatie dus voor een effectieve samenwerking, waar dan ook!

Videovergaderen met een SMART Board en videobar

Wist je dat videovergaderen veel beter kan met de combinatie van een SMART Board en een videobar? In Microsoft Teams vergaderingen met deze set-up zorgt de videobar voor heldere geluidsweergave. De intelligente tracking zoomt automatisch in op de spreker, wat de visuele focus aanzienlijk verbetert. Bepaalde videobars, zoals degenen ontworpen voor MTR Android, bieden extra functionaliteit met een ingebouwde camera, microfoon, luidspreker/soundbar en computer. De videobar heeft een ingebouwde computer en herkent het SMART Board waardoor de Microsoft Whiteboard applicatie wordt geactiveerd. Deze combinatie is uitzonderlijk voor Teams vergaderingen en bevordert efficiënte samenwerking. Deelnemers kunnen tijdens de vergadering actief bijdragen aan het whiteboard, ongeacht hun locatie, bijvoorbeeld door te schetsen en brainstormen.

Officebestanden bewerken met SMART of Microsoft Ink

Ben je aan het vergaderen en wil je met het hele team Officebestanden aanpassen? Tijdens de vergadering kan je live bestanden aanpassen en hierin tekenen, schetsen en ideeën toevoegen. Het mooie van deze combinatie is, is dat je de bestanden kan opslaan met de wijzigingen, waardoor je een gedeelde en up-to-date versie hebt. Je kunt bestanden ook opslaan en later weer oppikken, zelfs na de vergadering. Het SMART Board geeft je de ruimte om grootschalig te tekenen en in detail wijzingen aan te brengen, waarbij alle deelnemers live kunnen meekijken en meedoen. Eenvoudig, interactief en efficiënt voor Officebestanden en samenwerkingen binnen Teams.

Lees ook:

Alles wat je moet weten over Microsoft Teams Rooms

Hybride werken is de norm geworden, en effectieve communicatie is daarom belangrijker dan ooit. Maar hoe zorg je ervoor..

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.