SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART en i3 partner Limid.

Vergaderzaal: Communiceren en presenteren volgens ‘de nieuwe norm’

Vergaderzaal: Communiceren en presenteren volgens ‘de nieuwe norm’

Het rivierengebied is een van de mooiste gebieden van Nederland. Hier zorgt Waterschap Rivierenland voor schoon, voldoende water en veilige dijken. Waterschap Rivierenland zuivert in het rivierengebied al het huishoudelijk afvalwater. Hiervoor beheren zij 39 waterzuiveringsinstallaties, 184 rioolgemalen en 538 km aan persleiding.

De Rivierenland zalen

Het verouderde audiovisuele systeem (>10 jr) in de Rivierenlandzalen 1 en 2 (te combineren) van het hoofkantoor in Tiel was nodig aan vervanging toe. Storingen, problemen met bediening, het missen van moderne technologie en hoge beheerslasten waren reden voor Waterschap Rivierenland om het systeem te vervangen.

De gestelde eisen

Het traject

Om dit vraagstuk op te lossen kwam Waterschap Rivierenland uit bij hun IT partner Centralpoint, de grootste IT reseller van de BeNeLux. Na een locatiebezoek aan het auditorium en de daarop volgende adviesgesprekken en referentiebezoeken werd duidelijk wat de opdracht in ging houden.
Centralpoint schakelde hiervoor hun vaste AV partner Limid in voor advies, het technisch ontwerp en de uitvoering ervan.

De toegepaste technologie

We lichten de technologie toe die in dit project geïntegreerd is.

Extron 7 inch touchpanel en Cable Cubby

Beide Rivierenland zalen zijn voorzien van een 7-inch touchpanel met eenvoudige interface. Het biedt snelle en comfortabele bediening van het audiovisuele systeem, ook door niet IT-ers. Gebruikers kunnen gebruik maken van de permanent beschikbare zaal laptop of hun eigen device aansluiten via de beschikbare HDMI pull out kabel. Zowel het touchpanel als connectiviteit en oplaadmogelijkheden voor mobiele devices zijn beschikbaar bij de laptopdesk.

Nieuwe compacte patchkast

De oude patchkast is ontmanteld, kabels zijn verwijderd en gedemonteerde componenten zijn milieubewust afgevoerd. Er is een compacte patchkast geleverd die een nieuwe plek in de Rivierenland zaal heeft gekregen. De patchkast is voorzien van een tweetal spanningsverdelers met ingebouwde aardlek schakelaar en energiemeter. Het totale energieverbruik en warmteontwikkeling is dankzij de nieuwe componenten een stuk lager.

Extron 7 inch touchpanel en Cable Cubby

Het projectiesysteem is met succes vervangen door twee beeldschermen. Een trend die, vanwege de relatief lage aanschafwaarde van groot formaat displays, gaande is. Het bezoeken van een referentie heeft Waterschap Rivierenland de knoop doen doorhakken en vertrouwen gegeven in de aangeboden oplossing.
 
Daarbij is de bediening gemaakt voor de ‘niet IT-ér’ of techneut, naast leesbaarheid van de display één van de belangrijkste eisen van het ontwerp. Presentatoren dienen zich te focussen op hun presentatie, niet de techniek of bediening ervan.Een overzichtelijk, herkenbaar en middels iconen duidelijk vormgegeven touchscreen interface maakt bediening van het AV systeem kinderlijk eenvoudig. Er is goed nagedacht vanuit gebruikers-perspectief, de niet IT-er moet ermee overweg kunnen. De goede beeld- en audiokwaliteit zorgen voor de juiste beleving en attentiewaarde. Een compleet systeem zonder overbodige componenten of luxe, maar wel met de juiste kwaliteit en duurzaamheid samengesteld. Hierbij ook rekening houdend met hergebruik van bestaande componenten om de totale investering te drukken.

Ook interesse?

Heeft u ook een ruimte waar innovatie en een technologisch slimme audiovisuele oplossingen nodig is? Neem dan contact met ons op. In overleg is een referentiebezoek mogelijk. Wij laten u graag door eerdere projecten en klanten overtuigen!

Neem contact op via info@smartboard.nl of 038-420 90 92.
Of kom langs in één van onze showrooms

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant.