scrum agile vergaderruimte SMART Board

Scrumruimte: de ideale Ruimte voor Agile zelfsturende teams

Referentiecase ROC Aventus: de ideale werkruimte voor Agile teams

Bij Aventus hebben jongeren en volwassenen de grootste kans op een passende mbo-opleiding of cursus. Ze vinden hier namelijk een bijzonder breed aanbod. Met ruim 200 opleidingen is Aventus de grootste opleider in de Stedendriehoek.

Om studenten en medewerkers kwaliteit te blijven bieden, focust Aventus zich op permanent verbeteren van ondersteunende (IT) technologie. Het doel is om persoonlijke meesterschap maximaal te laten groeien en onderwijs toekomstgericht te houden door verbinding en co-creatie met ketenpartners en beroepspraktijk. Zo ook met partner Limid voor o.a. de inrichting van Agile werkruimten, klaslokalen en overlegruimten.

Met de lancering van het idee om een Agile werkruimte in te richten, in dit geval een ruimte om te kunnen visualiseren, communiceren en prioriteren, was er direct behoefte aan een groot formaat digitaal whiteboard. Visualiseren en informatie organiseren is namelijk een belangrijke eigenschap van Agile. Je kan het hierbij zo gek maken als je zelf wilt. Van een kale muur waarop je post-its plakt, whiteboarden met magnetische notes tot een ruimte met digitale whiteboarden of displays. Bij Aventus is een mix gemaakt van alle drie.

Het idee van Scrum is dat je op vaste tijden kort samenkomt om te bepalen wat er moet gebeuren en wat er de dag ervoor is uitgevoerd. Het is dus van belang dat er een centrale plaats is waar iedereen samenkomt, in dit geval een centraal gelegen ruimte op de begane grond ingericht met een in hoogte verstelbare tafel en diverse zitmogelijkheden. De ruimte kan naar wens ingedeeld worden, mede door het toepassen van een elektrisch verstelbare trolley t.b.v. het digitale whiteboard. Tegelijkertijd was er een wens om rustig te kunnen werken op de momenten dat er geen meeting plaatsvindt.

scrum agile vergaderruimte SMART Board

De ingerichte Scrumruimte

Als oplossing voor het digitale whiteboard is een 75-inch SMART Board toegepast en een volledige whiteboard achterwand. Er kan eenvoudig geconnecteerd worden, zowel middels een draad als draadloos. Daarbij is het SMART Board ook verrijdbaar en elektrisch in hoogte te verstellen, evenals de aanwezige tafel. Zo kan de ruimte snel omgebouwd worden indien dat noodzakelijk is voor het creatieve proces.

Ook interesse?

Heeft u ook een ruimte waar innovatie en een technologisch slimme audiovisuele oplossingen nodig is? Neem dan contact met ons op. In overleg is een referentiebezoek mogelijk. Wij laten u graag door eerdere projecten en klanten overtuigen!

Neem contact op via info@smartboard.nl of 038-420 90 92.
Of kom langs in één van onze showrooms

Laat een reactie achter

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant. Ook als u geen klant van ons bent, kunt u support aanvragen.

Boek een demo in onze showroom

Laat uw gegevens achter voor een bezoek aan onze showroom. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken.

5% korting op uw aanschaf!

Maak nu een afspraak voor een online demonstratie van de SMART Oplossingen of bezoek een van onze showrooms. Investeer wat tijd en ontvang hiermee deze extra korting.