SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel van SMART partner Limid.

  • 038 - 420 90 92

SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART partner Limid.

SMARTBoard.nl / SMARTBoard.be is onderdeel
van SMART partner Limid.

Samenwerken op afstand

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen?

Locatie-onafhankelijk werken
De laatste jaren wint het werken buiten de bedrijfslocatie enorm aan populariteit. Werken wordt steeds flexibeler, je bespaart reiskosten, hebt geen files en het is beter voor het milieu. En het schijnt zelfs zo te zijn dat mensen die locatie-onafhankelijk werken productiever en creatiever worden.

Toch wordt werken op afstand gemiddeld genomen nog regelmatig als moeilijk ervaren. De fysieke afstand verkleint wellicht het groepsgevoel, belemmert eventueel de samenwerking en verstoort de communicatie. Hoe werk je dan toch effectief samen?

Een onmisbare schakel bij samenwerken op afstand is ‘Goed gereedschap’

maatregelen
Op dit moment maken we een compleet nieuwe situatie mee waarbij voor het eerst thuis- en samenwerken op afstand massaal wordt gestimuleerd of opgelegd. Dit vraagt veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen van een ieder en is het ook essentieel dat zij betrokken blijven en zich verbonden blijven voelen met collega’s, klanten en samenwerkingspartners. Wij helpen uw organisatie graag om goed met elkaar in verbinding te blijven en om online te kunnen samenwerken. Wij hebben op dit moment voldoende voorraad aan middelen, en kennis, om u snel op weg te helpen!

Samenwerken op afstand
Het werken op afstand verandert echter ook onze manier van samenwerken met collega’s. Om succesvol projecten te kunnen realiseren, blijft regelmatig overleg noodzakelijk. Werk je dan met een team op afstand, dan is een veilig, interactief en dynamisch videovergaderen de sleutel tot succes. De teamleden zijn in verbinding met elkaar, werken ze efficiënt samen, zijn ze goed bereikbaar en kunnen tegelijkertijd dezelfde documenten zien en bewerken.

Uitgangspunten
  • Teamleden moeten altijd en overal deel uit kunnen maken van het samenwerkingsproces, alleen zo kunnen zij als volwaardig lid bijdragen aan het team. Dat betekent dat samenwerkingstools niet alleen een oplossing moeten bieden voor meeting rooms, maar ook voor desktops en mobiel;
  • Communicatie is een belangrijk element van de samenwerking. En bij communicatie tussen mensen zijn de allerkleinste details van belang om elkaar goed te begrijpen. De interactie tussen de mensen dient dus zo ‘real-life’ mogelijk gemaakt te worden. Dit vereist goede kwaliteit video, audio;
  • Samenwerken op afstand is meer dan alleen videovergaderen. Je dient tevens tools te hebben voor bijvoorbeeld file sharing en ook gezamenlijk hierin kunnen werken;
  • Samenwerken op afstand kan ook als een teamlid thuiswerkt of zelfs onderweg is;
  • Gebruik één platform voor bellen, vergaderen, video en delen, zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams. Zo gaat er niks verloren, het geeft duidelijkheid en het zorgt voor een effectieve meeting;
  • Zorg er voor dat beeld en geluid perfect zijn zodat je een optimale video conference ervaring hebt.

Dit bieden wij
Limid kan veel (zo niet alles) betekenen op het gebied van de inrichting van uw ruimte(s) met een complete oplossing voor samenwerken op afstand:

SMART TeamWorks mobiel aan scherm verbinden laptop op scherm projecteren

Gebruiken?
Ook al is het gebruik van de benodigde apparatuur tegenwoordig een stuk eenvoudiger, merken wij dat gebruikers van nature ‘angst’ hebben hiervoor. Ook al is de apparatuur eenvoudig te bedienen, het biedt geen garantie dat gebruikers direct enthousiast zijn en het ook gaan gebruiken. Informeer en train eindgebruikers en toon de voordelen van de technologie die ze tot hun beschikking hebben. Wanneer eindgebruikers eenmaal gewend zijn aan het vergaderen via video, zal het gebruik verder toenemen. Het wordt een onderdeel van hun werkroutine en vanaf dat moment begint het bij te dragen aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen zoals CO2 reductie, efficiëntie en besparing van reistijd.

Limid kan u ook adviseren en tevens uitvoeren tot het plaatsen van AV middelen met als doel om tot een perfecte beleving te komen bij videovergaderingen en uiteindelijk een positieve ervaring over te houden. Denk aan de juiste camera positie, de belichting en afstemming van microfoons en luidsprekers op de omgeving en deelnemers. Vaak wordt er te veel focus gelegd op beeld en te weinig op geluid. Er zijn talloze mogelijkheden om ruimten te voorzien van oplossingen om het geluid te verbeteren.

Met onze apparatuur, kennis en supportmogelijkheden, zijn wij uw partner op het gebied van samenwerken op afstand!

€3.798,00 ex btw

Samenwerken op afstand met het video vergaderpakket

Bekijk ons video vergaderpakket

Met dit video vergaderpakket kunt u makkelijk vanaf kantoor via uw eigen videoplatform communiceren met medewerkers en partners op andere locaties.

Wij vertellen u graag meer over deze oplossing in een vrijblijvend adviesgesprek!

Online adviesgesprek?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over samenwerken op afstand. Wij kunnen ook met u videobellen via Teams.

Na ontvangst van uw supportaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Smartboard.nl levert, installeert en verzorgt support in de vorm die u wenst. Telefonische support, remote support, bezoek bij u op locatie of een reparatie op locatie Limid of de fabrikant. Ook als u geen klant van ons bent, kunt u support aanvragen.